A A A

Werken aan je toekomst, zonder direct al zelfstandig te wonen. Bij Odion TOP leer je alles wat je nodig hebt om straks op jezelf te wonen. TOP is een trainingshuis en een unieke plek voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Methode
TOP staat voor Trainingshuis Oostzaan Plus. In het trainingshuis volg je een traject met vier fases. In iedere fase werk je samen met jouw (traject)begeleider aan een stukje van je ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld de dag invullen, boodschappen doen en je financiën op orde krijgen. Hiervoor krijg je intensieve begeleiding en behandeling. Als je fase vier hebt afgerond, zoeken we een voor jou passende vervolgplek. Dat kan zelfstandig in de wijk zijn, maar ook bij een andere begeleid wonen locatie. De begeleiding wordt dan overgedragen naar de andere woonvoorziening of een ambulant team.

Meestal duurt het traject anderhalf tot drie jaar. Iedereen heeft een eigen tempo en we houden rekening met jouw specifieke problemen en wensen.

Hoe woon je?
Odion TOP staat in een woonwijk in Oostzaan, een dorp naast Amsterdam. Hier woon je met zestien jongeren. Je hebt een eigen slaapkamer en deelt sanitair met zijn tweeën. Daarnaast ontmoet je elkaar in de gemeenschappelijke ruimtes en in jullie tuin.

Voor wie?
Voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Je hebt een indicatie nodig om bij Odion TOP te kunnen wonen. Ook is het belangrijk dat je werk hebt, of andere dagbesteding. Je begeleider kan je helpen dit te vinden.

Begeleiding
Je hebt in het trainingshuis een vaste (traject)begeleider. Daarmee maak je een plan en je spreekt geregeld met elkaar af. Je kunt jouw (traject)begeleider ook tussendoor bellen als dat nodig is.

Meer informatie
Heb je vragen over de indicatie, of wil je bespreken of dit huis bij je past? Bel of mail gerust de Cliëntservice. Zij denken graag met je mee.

 

Odion TOP
Dromerstraat 93
1511 CT Oostzaan

faciliteiten in en om locatie Odion TOP

  • begeleiding 24 uur aanwezig
  • openbaar vervoer
  • supermarkt
  • winkelcentrum / winkels
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.