A A A
< terug Nieuws

Zwaaisteen voor Bianca

In Krommenie ligt sinds 17 april de eerste  Zwaaisteen van de Zaanstad. En wel voor de deur van woonlocatie Odion Noorderhoofdstraat. Deze Zwaaisteen is een landelijk initiatief en zorgt voor een glimlach, gezelligheid, stimuleren van contact en creëren van verbinding.

De steen werd uitgereikt aan Bianca. Zij woont sinds twintig jaar bij Odion Noorderhoofdstraat en heeft dagbesteding aan de overkant bij Odion KrommeNoord. Iedere dag zwaait Bianca alle deelnemers uit voordat zij naar huis gaat. Ook zwaait zij naar alle mensen die langslopen. ‘Bianca maakt hiermee de verbinding tussen buurtbewoners en Odion een beetje groter,’ vertelt Natasja Groothuismink, wethouder zorg bij gemeente Zaanstad.

Krommenieër Gerrit Gelderman kwam de Zwaaisteen tegen op internet. Hij was zo enthousiast over het initiatief en bestelde er gelijk één. Veel tijd had hij niet nodig om te bedenken waar de steen moest komen. ‘Ik woon om de hoek van de woonlocatie en daar zit  Bianca aan het eind van de middag iedere dag trouw naar iedereen te zwaaien. De steen moest een bedankje voor haar worden.’

Iedereen die zichzelf of een ander een Zwaaitsteen gunt, kan deze bestellen in de webshop. Via deze link lees je ook meer informatie over dit initiatief.

Graag tot zwaais!

 

Geschreven op: 19-04-2021
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.