A A A
< terug Nieuws

Wees welkom bij ‘Frida Kahlo in portret’

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Kunstatelier van Odion in Purmerend tijdens de expositie ‘Frida Kahlo in portret’. De expositie (16 februari t/m 7 maart) is een ode aan de Mexicaanse kunstenares, die bekend staat om haar autobiografische werk.

De kunstenaars van Kunstatelier lieten zich inspireren door Frida Kahlo en tonen werk in verschillende stijlen en met diverse materialen. “Na maanden hard werken is dit het resultaat. We zijn allemaal ontzettend trots”, vertellen Ingrid van Melsfort en Veerle T’jampens, begeleiders bij Kunstatelier. Zij leggen uit dat niet alle kunstenaars bekend waren met Frida Kahlo en het daarom begon met het bestuderen van haar werk en haar leven. “Haar levensverhaal is erg inspirerend”, zegt Ingrid. ”Dit hebben we met lessen en lesmateriaal aan de kunstenaars meegegeven en zij hebben dat op hun eigen manier vertaald in hun werk”.

Er zijn vooral portretten van Frida Kahlo gemaakt. Niet alleen op doek, maar ook in gebrandschilderd glas en met verschillende druktechnieken. In totaal werkten 15 kunstenaars aan de expositie en zijn er zo’n 60 kunstwerken te bewonderen.

De expositie is te bezoeken van 16 februari t/m 7 maart, van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur. Entree is gratis en aanmelden is niet nodig. De kunstenaars zijn alle dagen aan het werk bij Kunstatelier en geven graag toelichting bij hun werk. Leuk om te weten: de kunst is voor zachte prijzen te koop.

Het uitje wordt compleet met een heerlijke Mexicaanse lunch bij eetcafé De Andere Oever (ook onderdeel van Odion), dat op steenworp afstand ligt. Reserveren voor de lunch kan via 0299 419 555.

Kunstatelier: Landsmeerstraat 3, Purmerend
De Andere Oever: De Oeverlanden 12, Purmerend

Zie ook dit leuke filmpje van NH-nieuws.

 

 

8 februari 2022
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.