A A A
< terug Nieuws

Directeur Bedrijfsvoering werkt bij VD84

Taco Sijbrandij, onze directeur Bedrijfsvoering, werkt deze zomer een aantal dagen bij begeleide werkplek Odion VD84. Dit in het kader van ‘Gezond de zomer door’, waarbij medewerkers van het Service Bureau deze zomer een paar dagen meewerken op een Odionlocatie. Zo vangen we een deel van het personeelstekort op en krijgen medewerkers van het Service Bureau meer begrip voor het werk van collega’s op de locaties. Taco koos specifiek voor Odion VD84 vanwege zijn affiniteit met houtbewerking.

Het is deze ochtend een gezellige drukte op de werf in Volendam. Met uitzicht op het historische schip VD84 die net vanuit de haven naar de werf komt gevaren, is het een komen en gaan van mensen.

Beneden in de werkplaats zijn vrijwilligers bezig met een nieuwe mast voor één van de botters. Boven werken cliënten met hout; nieuwe zaagjes worden aan Taco getoond en er wordt gezocht naar veiligheidsbrillen. Iedereen is lekker bezig en persoonlijk begeleider Ray leidt het allemaal in goede banen.

Eén van de jongens laat vol trots zijn waxinelichthouder van twee soorten hout aan Taco zien. Taco geeft hem de tip mee dat het notenhout nog mooier wordt als hij het insmeert met olie.

Taco vindt het leuk om echt wat te betekenen op deze begeleide werkplek en Ray en de cliënten bijvoorbeeld te leren om mallen te maken voor de klampen van de boot, zodat ze het daarna zelf kunnen. Ray is blij is met Taco’s aanwezigheid en zegt: ‘Taco neemt nieuwe ideeën mee en zo leren wij van elkaar.’

Het hout- en botenvirus heeft Taco weer flink te pakken! Hij wil dan ook vaker, dan alleen deze zomer, op deze bijzondere plek komen werken.

 

2 augustus 2023
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.