A A A
< terug Nieuws

Odion start bij Karwei in Beverwijk

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van Karwei in Beverwijk nieuwe gezichten in de winkel aantreffen. Thijs is als eerste gestart onder begeleiding van Odion om in de winkel nieuwe kennis en vaardigheden opdoen. Op deze manier kunnen hij en straks ook andere mensen zich daar verder ontwikkelen, op weg naar een al dan niet betaalde baan buiten Odion.

“We hebben al een succesvolle samenwerking met Karwei Zaandam”, vertelt kwartiermaker Mathijs Afman. “Toen wij hoorden dat we ook in het gebied IJmond activiteiten konden starten, hebben we contact gelegd met het filiaal in Beverwijk. Daar stonden ze meteen open voor onze mensen, geweldig dat Karwei zo sociaal betrokken is. Toeval wil dat de teamleider van Beverwijk eerder werkzaam was in het filiaal in Zaandam. Hem hoefden we dus niets meer uit te leggen en zo hadden we de plannen snel rond.”

Ambitie
Net als veel bedrijven ervaart Karwei Beverwijk de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. Daardoor blijven soms taken liggen. “Onze mensen pakken juist déze werkzaamheden op”, vertelt Mathijs. “Dan kun je denken aan producten aanvullen en spiegelen, stickeren en de winkel netjes houden: eigenlijk alles waardoor het prettig winkelen is voor de klanten. Wie wat doet, hangt af van de ontwikkelvraag van de persoon in kwestie. Heeft iemand de ambitie om bijvoorbeeld in een kledingzaak te werken, dan leggen we de nadruk op het oefenen in klantvriendelijkheid. Wil iemand later graag in een magazijn aan de slag, dan kan hij of zij hier oefenen met pomp- en steekwagens. Wie zover is om aan de slag te gaan buiten Odion, kan op zoek naar een al dan niet betaalde baan, samen met een jobcoach van Odibaan. Door de krapte op de arbeidsmarkt liggen hiervoor momenteel betere kansen dan ooit.”

Primos Sport
Het plan is om meer van deze plekken te vinden. “Deze maand zijn we de samenwerking aangegaan met padel- en tenniscentrum Primos Sport in Beverwijk”, vertelt Mathijs enthousiast. “Daar gaan mensen onder onze begeleiding onder meer assisteren bij kantinewerkzaamheden en de verhuur van materiaal.” Door de samenwerking met Karwei en Primos Sport hebben we nu zestien ervaringsplekken per dagdeel. De eerste medewerkers die op deze manier aan de slag willen, hebben zich inmiddels gemeld.

 

21 juni 2023
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.