A A A
< terug Nieuws

Odion ontvangt veiligheidsbrillen

Binnen de gehandicaptenzorg is momenteel een groot tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers. Bij Odion zijn we dan ook heel blij met de donatie van veiligheidsbrillen door Het Amsterdams Chemisch Dispuut. (ACD)

‘Deze bizarre tijd vraagt om een bijdrage van iedereen. Er is een groot tekort aan beschermingsmiddelen en wij kunnen helpen door het grootste deel van onze voorraad te doneren’, aldus Mees Kuipers. (Student Scheikunde aan de UvA)

Het ACD heeft als doel om 1758 euro binnen te slepen en dan is ze op €58,- na al gelukt. Hiervan worden veiligheidsbrillen en labjassen bekostigd. Odion heeft haar deel al ontvangen en het Rode Kruis verspreidt de rest van de spullen onder medische en zorginstellingen.

‘Het is hartverwarmend dat jonge mensen van buiten de zorg zo begaan zijn en meedenken’, zegt Priscilla den Hartog, verpleegkundige bij Odion. ‘Lang niet alle spullen zijn betrouwbaar die ons worden aangeboden. Deze donatie komt van een betrouwbare plek en het ACD heeft er echt haar best voor gedaan.’

Op de foto ziet u  Mees die de veiligheidsbrillen overhandigt aan Odionmedewerker Rinske Rill. En mocht u zich afvragen; waarom houden deze personen geen 1.5 meter afstand? Het gaat hier om moeder en zoon. Dus dat is dik in orde.

 

Geschreven op: 8-4-2020
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.