A A A
< terug

Leren en werken in de IJmond

Als je een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt hebt, kan het een uitdaging zijn om een baan of opleiding te vinden. Bij Odion kijken we samen met jou naar wat er wél mogelijk is om tot een betekenisvolle daginvulling te komen. Zo helpen wij je graag bij het vinden van een baan. Meestal is deze onbetaald, maar we kunnen altijd bespreken of een betaalde baan tot de mogelijkheden behoort. Op deze pagina leggen wij uit hoe we samen aan de slag gaan met jouw vraag.

kennismaking

We gaan met je in gesprek om te onderzoeken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wil je bijvoorbeeld graag in een winkel werken, met bouwmaterialen bezig zijn of met mode? Misschien ben je goed in tuinieren of juist in koken.
Het kan ook zijn dat je nog helemaal geen idee hebt wat je zou willen. In dat geval blijven we met je meekijken totdat we een plan hebben gemaakt. Wanneer eenmaal duidelijk is waar jouw talenten en interesses liggen, gaan we met jou op zoek naar een werkplek die daarbij past.

activiteiten en werken

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen of verlangens. Het kan zijn dat je al een certificaat of werkervaring hebt, terwijl een ander eerst de basis(werk)vaardigheden wil aanleren. Of je hebt bijvoorbeeld meer zorg of begeleiding nodig. Bij Odion sluiten we aan bij wat nodig is om jou te ondersteunen. Bijna alles is mogelijk! Vaak begin je op één van onze leer- en ontwikkellocaties. Daarna zoeken we een passende plek waar je met jouw kennis en ervaring aan de slag kunt. Waar dat is, hangt af van jouw belangstelling en wat je nodig hebt aan ondersteuning. We stemmen dit steeds met jou af en komen samen tot de best passende plek met de mogelijkheden die er zijn.

vacatures

Het komt regelmatig voor dat er een functie vrijkomt bij een bedrijf waarmee wij al samenwerken. Wanneer dit gebeurt, plaatsen wij de vacature op deze pagina. Je kunt dan altijd kijken of er iets tussenstaat dat jou aanspreekt.
Ben je op zoek naar iets heel anders? Bespreek dit dan met ons. Bij Odion is geen vraag te gek. Dat betekent dus ook dat wij luisteren naar jouw wensen en met je mee blijven zoeken naar andere bedrijven en/of functies.

Benieuwd hoe het is om te leren en werken in de IJmond? RTV-NH heeft een mooi filmpje gemaakt waarin Gabriela vertelt over haar ervaring.

training en opleiding

Naast leren tijdens het werken kun je bij Odion verschillende opleidingen volgen:
1. Brancheopleiding Assistent Facilitair
2. Brancheopleiding Asisstent Logistiek
3. Brancheopleiding Assistent Groen

Op deze pagina vind je meer informatie over de opleidingen.

vragen en aanmelden

Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met Maaike: lerenenwerken@odion.nl of telefoonnummer 06 – 8211 1192.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.