A A A
< terug Nieuws

Boek Denk & Doe in de aanbieding

Denk en Doe is is een praktisch, helder en vrolijke boek met 45 hersenspelletjes. Het is een uitgave van Odion en een aanrader voor begeleiders die werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook is het goed te gebruiken in het (speciaal) onderwijs. Eigenlijk is dit boek geschikt voor iedereen die spelenderwijs zijn of haar geheugen wil trainen of simpelweg leuke spelletjes wil doen.

Het boekje is samengesteld door Sandy Nibbering. Zij werkte met veel enthousiasme in de dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of een lichamelijke beperking binnen Odion. Momenteel werkt ze hier als communicatiemedewerker.

De spelletjes
De hersenspelletjes zijn gericht op snelheid, concentratie, inventiviteit en geheugen. Ze zijn verdeeld in categorieën als: spreekwoorden, afbeeldingen, muziek, sport en beroemde personen. Alle spelletjes zijn zowel voor groepen als individuen te gebruiken en je kunt ze eenvoudig aanpassen aan het niveau van de deelnemer(s).

In de praktijk
Elke van Geest is begeleider bij Activiteitencentrum Noorderlicht van Ipse de Bruggen. Zij gebruikt Denk en Doe in het atelier voor  mensen met autisme. ‘Spelen en ontdekken, stimuleert de creativiteit’, zegt Elke. De quote van Einstein ligt haar dan ook nauw aan het hart: ‘Play is the highest form of research’.  Bij het atelier wordt geregeld een spelletje uit het boek gespeeld en ze laten zich inspireren tot andere activiteiten.  Momenteel wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een memoryspel, waarbij iedereen iets tekent over zichzelf. ‘Door in gesprek te gaan over wat er op de kaartjes staat, leren de deelnemers elkaar ook beter kennen’, vertelt Elke enthousiast.

Aanbieding
De hele maand juni is het boek in de aanbieding van €10,- voor €7,50. Dit is exclusief €4,40 verzendkosten.

Bestellen
Je kunt het boek bestellen door een mail te sturen aan s.nibbering@odion.nl.

Geschreven op: 1-6-2020

 

 

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.