A A A
< terug Nieuws

Bianca schrijft ‘Silhouetten’

Op 23 januari werd de 2e dichtbundel van Bianca Vernout gepresenteerd in het knusse Proeflokaal Bakker op de Koemarkt in Purmerend. Haar bundel Silhouetten bevat 100 gedichten over thema’s uit haar leven.

Het Proeflokaal zit propvol geïnteresseerden. Ook veel medebewoners van woonlocatie Odion Spaarbekkenkade en leden van de Dichterskring Waterland zijn aangeschoven aan de stamtafel. Bianca zit glunderend te midden van de genodigden. Dit is dan ook haar avond, want na 11 jaar verschijnt haar 2e dichtbundel. De avond is vol van poëzie. Bianca leest voor uit eigen werk en ook de leden van de Dichterskring, waar Bianca al jaren komt, lezen voor uit de kersverse bundel.

Eerste exemplaar
Bianca schenkt het eerste exemplaar van Silhouetten aan Edith Blok-Karels van manage de Blijde Ruiters. (zie foto)  Bianca komt al meer dan 30 jaar op deze manage in Zaandam. Ze rijdt hier paard en doet vrijwilligerswerk. Bianca draagt Edith een warm hart toe en bewondert haar tomeloze inzet. De opbrengst van de bundel gaat dan ook naar de Blijde Ruiters.

Opgedragen aan
Bianca draagt Silhouetten op aan haar moeder die in 2019 plotseling overleed. In haar bundel staan 5 gedichten over haar moeder. Naast pittige gedichten over verlies en haar lichamelijke beperking, dicht Bianca over de natuur, kunst en grappige ontmoetingen met de poes van de buurvrouw en de glazenwasser.

Dichterskring
Het echtpaar Eef en Thea de Hilster van Dichterskring Waterland hielpen Bianca met het samenstellen en de opmaak van de bundel. Bianca komt al bijna 20 jaar bij de Dichterskring en de bijeenkomsten inspireren Bianca om haar werk keer op keer bij te schaven. Door de jaren heen heeft Bianca een eigen stijl gecreëerd. Zij dicht naar waarheid, hier en daar wat aangedikt en soms met een kleine verdraaiing. Dat is immers de vrijheid en het leuke van schrijven.

Dankbaar
De avond zet zich voort met een lach en een traan. Geheel inherent aan de veelzijdigheid van de bundel. Aan het einde van de avond besluit Bianca geëmotioneerd en met rode konen: ‘Ik vind het zo geweldig dat jullie allemaal voor mij zijn gekomen. Dat is wel een heel groot cadeau!’

Bestellen
De dichtbundel kost €10,-. Mocht u interesse hebben dan kunt u via onze communicatiemedewerker (s.nibbering@odion.nl) het e-mail adres van Bianca opvragen.

Tipje van de sluier
Bent u benieuwd naar de gedichten die Bianca maakt?  Bij deze één van de 100 gedichten uit haar bundel.

 

Zou ik nu kunnen lopen

dan zou ik kunnen touwtje springen
aan turnen beginnen
schaatsen onderbinden
elegant glijden over het ijs
skeeleren over asfalt
met mijn motor op reis
van niemand afhankelijk
dat lijkt mij gaaf
echt onwijs

het blijf een illusie
als een kind in een rolstoel
kwam ik al tot die conclusie

 

Geschreven op: 27-1-2020
Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.