A A A

Bij de orthopedagogische dagcentra (ODC) De Boomgaard en Dynamica krijgt jouw kind de ruimte om zich te ontwikkelen en te leren. In een veilige omgeving en een gezellige sfeer, met begeleiding en behandeling van professionals. Het is een plek waar jouw kind kan spelen en leren. De activiteiten zijn erop gericht jouw zoon of dochter zoveel mogelijk te stimuleren op lichamelijk, communicatief, sociaal en emotioneel gebied. De dagcentra zijn bedoeld voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand en kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Kinderen kunnen terecht van 9.15 tot 15.30 uur.

Dynamica heeft zeven kindergroepen, waarvan een ondergebracht is in een reguliere peuterspeelzaal. Ook is er een “kanzklas” waar zorg en onderwijs samenwerkt.
De Boomgaard heeft vier kindergroepen en twee groepen voor ernstig meervoudig beperkte volwassen cliënten. De Boomgaard is naast een ODC ook een Dagactiviteitencentrum (DAC).

Een kijkje bij…

‘Wat een opluchting dat we dit ooit hebben gevonden’. In bovenstaande film vertellen ouders wat het orthopedagogisch dagcentrum van Odion betekent voor hun kind én voor hen.

Spelen en leren

Dynamica en De Boomgaard staan middenin een woonwijk. Er zijn snoezelruimtes, een zwembad, een gymzaal, therapieruimtes, speelpleinen en aangepast speelmateriaal. Binnen de ODC’s is alle expertise aanwezig, zoals die van goed opgeleide begeleiders, de orthopedagoog, de fysiotherapeut, de logopedist en de ergotherapeut. De ODC’s kunnen voor advies een arts VG (arts voor verstandelijk gehandicapten) inschakelen als dat nodig is.

Het deskundige team stemt de activiteiten van jouw kind af op zijn of haar wensen en ontwikkeling. Ze doen dit vanuit verschillende methodieken. We doen er alles aan dat jouw kind zich daarbij veilig en op zijn plek voelt.

Professionele begeleiding

Jouw kind zit in een groep met maximaal acht andere kinderen. Op iedere groep werken twee begeleiders. Zij geven de activiteiten rondom de ontwikkeling van jouw kind op professionele wijze vorm. Ze ondersteunen waar nodig, maar geven ook voldoende ruimte. Op die manier ontdekt jouw kind wat hij of zij goed kan en waar hij of zij plezier aan beleeft.

Voor wie?

De groepen van De Boomgaard zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen en de groepen van Dynamica zijn bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 18 jaar oud met een verstandelijke of meervoudige beperking. Zij maken (nog) geen gebruik van onderwijs, maar hebben wel behoefte aan een zinvolle daginvulling. Om gebruik te maken van het ODC heeft jouw kind een jeugdwet indicatie of een WLZ indicatie nodig.

Orthopedagogische dagcentra

ODC Dynamica – Koog aan de Zaan
ODC en DAC De Boomgaard – Purmerend

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.