A A A

Jouw kind met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of ontwikkelingsachterstand woont thuis en heeft ondersteuning nodig. In dat geval kan ambulante ondersteuning verlichting bieden. Dit kan zowel thuis als op locatie. Als je gebruik wilt maken van ambulante ondersteuning, gaan wij op zoek naar een begeleider die past bij de behoeftes van jouw kind en gezin. Jouw kind blijft thuis wonen en wordt ondersteund zolang als het nodig is.
Ambulante ondersteuning helpt jouw kind bij de dagelijkse activiteiten en zijn of haar ontwikkeling. Hierin wordt uitgegaan van het ondersteuningsplan.

Rustig kennismaken

Tijdens een intakegesprek bespreken we waar jullie gezin precies behoefte aan heeft. Wij gaan op zoek naar een medewerker met passende kwalificaties en ervaring. Na een kennismakingsgesprek volgt een proeftijd van een half jaar, waarin jullie rustig kunnen ontdekken of het klikt. Als dat zo is, kunnen er voor onbepaalde tijd afspraken gemaakt worden.

Thuis of op locatie

Ambulante ondersteuning wordt zowel thuis als op locatie aangeboden. Ambulante ondersteuning kan ook gericht zijn op het ontwikkelen van sociale contacten, zoals deelnemen aan een sport- of hobbyclub.

thuis
Odion kan ondersteunen om de thuissituatie te verlichten. De begeleider helpt bijvoorbeeld bij het ochtendritueel zodat het hele gezin op tijd klaar is voor de werk- of schooldag.

op locatie
Op locatie kan ambulante ondersteuning ook ingezet worden. Een van onze begeleiders kan jouw kind ondersteunen op de peuterspeelzaal, de crèche of in de klas. Zodat jouw kind met de juiste hulp gewoon mee kan doen.

Voor wie?

Voor kinderen vanaf 2 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze wonen thuis, maar hebben ondersteuning nodig bij dagelijkse activiteiten.

Kennismaken of aanmelden? Neem contact met ons op of ga naar het aanmeldformulier.

specialistische ondersteuning kind en jeugd

Onze ambulante ondersteuning wordt uitgevoerd door ons team Specialistische Ondersteuning Kind en Jeugd (SOKJ).

SOKJ biedt ook specialistische begeleiding na school, in de vakantie en op zaterdag, en specialistische begeleiding in de ochtend voor kinderen die op de wachtlijst staan voor een ODC of ZMLK-school, of die (op dit moment) niet naar school kunnen.

Ik wil gebeld worden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.